Thursday, 17 May 2012

afraid of being FORGOTTEN !

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..

Buat kalian yang membaca, terima kasih saya ucapkan! malam ni saya cuma nak menyampaikan sesuatu tulus ikhlas dari seorang insan biasa yang bernama NFI. sesuatu yang sudah lama dia pendamkan sejak dari hari pertama penghijrahannya hinggalah ke malam ini.


Buat sahabat yang dekat di hati..
Apa yang ingin NFI sampaikan kepada kalian adalah bahawasanya dia bukanlah nak tunjuk pandai, apatah lagi nak tunjuk hebat, nak bajet bagus atau yang sama waktu dengannya. nak pulak yang gelar dia sebagai USTAZAH.  dia bukan siapa-siapa! Allahu,, dia ini cuma seorang budak baru belajar, baru belajar bagaimana hendak menjadi seorang wanita. wanita bergelar muslimah. nak menjadi seorang yang muslimah, bukanlah mudah.. paksa diri untuk melakukan sesuatu yang baru, sesuatu yang dia kurang minat pada asalnya, Allah... katanya, berat~ sangat berat! 


Segala post-post di fb semuanya adalah untuk memperingatkan dirinya sendiri. sebab NFI takut! dia takut kalau-kalau dia lupa dan lalai tentang tujuan sebenar penghijrahan yang dia lakukan. dia takut iman  dia yang tak seteguh mana terpesong semula, jauh dari landasan yang sepatutnya! *Astaghfirullah~ minta dijauhkan. :'(
Cuma apa yang NFI inginkan adalah doa dari kalian. doakan dia supaya diteguhkan imannya yang rapuh, dikuatkan dirinya dalam penghijrahan yang dia lakukan. bukannya diperli, dikata bajet bagus dan sebagainya. cuma sekalung doa dari kalian sudah mencukupi. apa guna menjadi seorang sahabat andai dia terlalu kedekut untuk mendoakan sahabatnya yang lain bukan..? :')


Alhamdulillah kalau ada yang mendoakan dia menjadi seorang ustazah suatu hari nanti. mana tahu bukan? kot-kot boleh jadi penceramah macam Ustazah Fatimah Syarha. hehehe... boleh berceramah sana-sini bila offday dari kerja cik misi. *okay, berangan lebih. just kidding 


Mohon kalian faham dia masih NFI yang dulu. tiada apa yang berubah. jangan fikir, bila dia sudah berubah itu, berubah ini bermakna dia juga sudah berubah teman. tidak sama sekali! benar, "nak jadi baik, bersahabatlah dengan orang yang baik." kalian yang bersahabat dengannya tetap yang TERBAIK!! sayang kalian lillahi ta'ala :')


"Hargailah bila bersahabat, sayangilah bila bersama, 
Maafkan bila terluka, rinduilah bila berjauhan, 
Fahamilah bila keliru, nasihatilah bila terleka,
dan...
Tegurilah bila tersilap.."*sahabat yang mulia, membawa sahabatnya yang lain ke jalan Allah :')with ,
NurFarhahIzzaty

No comments:

Post a Comment