Sunday, 7 April 2013

A Meaningful Life ♥

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum wbt..

Sedar tak sedar, usia dah berginjak ke angka 21 dan penghijrahan hidup juga sudah cukup setahun. "semakin lanjut usia, semakin dekat dengan kematian.." Allahu... *sudah bersediakah hai diri sendiri..? 


Alhamdulillah, sangat-sangatlah beryukur pada Ilahi kerana dengan rahmat-NYA, masih diberikan peluang pada diri ini untuk mendekati, merenungi, menjiwai, dan merasai kasih dan sayang-NYA. MasyaAllah, Allah Maha Hebat! hampir 20 tahun hidup, tapi disia-siakan begitu saja, namun kerana kasih-NYA, baki yang setahun telah diberikan untuk diri ini gunakan sebaiknya. mencari erti sebenar hidup, mengintai peluang yang ada untuk  lebih mengenali dan memahami-NYA. Alhamdulillah3... me is who is me now.. :')

Alhamdulillah... ulangtahun kelahiran yang paling bermakna untuk kali ni. dalam setahun, baru sedar betapa baiknya Allah! kerana Dia telah mengurniakan keluarga yang bahagia, teman-teman yang baik hati, kehidupan yang aman damai, dan segala macam nikmat yang dah diberikan selama ini yang tak disedari hampir 20tahun hidup dulu..! Alhamdulillah3... syukur yang tak terhingga kepada-NYA.

Buat keluarga dan teman-teman yang disayangi kerana Allah sekalian, terima kasih yang tak terhingga kerana telah mewarnai hidup diri ini. segala kekurangan diri ini, kalian terima dengan berlapang dada. terima kasih atas segala pengorbanan dan kesabaran kalian dalam mendidik diri ini untuk menjadi seorang insan yang lebih baik, seorang muslimah yang solehah, seorang teman yang akhirnya kenali, apa itu "ukhuwah fillah", dan semestinya seorang yang kini lebih mengenali dan memahami apa erti hidup yang sebenar.

"kalau hidup panjang umur, hiduplah untuk Yang Maha Hidup."

-7 April 1992-
-4 Syawal 1412H
-

*mohon jasa baik kalian yang baik hati, doa yang berterusan agar diri ini terus kekal dijalan yang diredhai-NYA. moga Allah merahmati kalian semua. aamiin :')

Salam sayang 
NurFarhahIzzaty


No comments:

Post a Comment