Friday, 26 July 2013

Together

Bismillahirrahmanirrahim..


Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah.. masih dipanjangkan umur bertemu ramadhan untuk kali ini.. 2 minggu puasa dah berlalu.. tinggal lagi berapa hari saja sebelum menyambut syawal.. tanya diri, apakah ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya..? sedikit terkilan sebenarnya..... :( bezanya semangat ramadhan tahun lepas dengan tahun ni.. Allahu~

By the way, rabu yang lalu diberi peluang berbuka puasa bersama-sama dengan usrati tersayang di hostel UIA Kuantan.. syukur! saya anggap, ini merupakan langkah kanan saya untuk membina kembali semangat yang kian luntur.. (Alhamdulillah, DIA bantu saya melalui teman-teman)


"Iftar -> Solat Maghrib -> Sesi Taaruf"

sejuk hati melihat ke semua mereka,
tenang bila berada dalam suasana begini,
Alhamdulillah, semangat berjaya di top-up semula.
Sejujurnya, rindu nak TOGETHER lagi macam ni.
entah dapat lagi, entahkan tidak.. 


Hati mula goyah bila kurang dihidangkan dengan makanan rohani.. maka, hasilnya......? i ask myself, "salah orang atasankah yang terlalu banyak memberikan tugasan sehinggakan orang bawahan tiada waktu untuk dirinya sendiri ataupun salah orang bawahan tu sendiri yang tak pandai nak menguruskan masa..?" :'/


dari teman, buat penguat semangat.
mudah-mudahan..
keep du'a!


"Thanks to you!"


*Dear self, baki ramadhan yang hanya tinggal beberapa hari saja lagi, silalah manfaatkan sebaiknya. 10 ramadhan yang terakhir, bebas dari azab api neraka. Salam Ramadhan. :')




Salam sayang 
NurFarhahIzzaty